İHKİB Eğitim Vakfı Tekstil Sektöründe Fark Yaratan Eğitimler

Birçok sektörde olduğu gibi tekstilde de yeni trendlere hakim olmak, işte başarıyı yakalamayı kolaylaştıran faktörlerdendir. Bu amaçla tekstil sektöründe fark yaratan eğitimler, firmalara büyük kolaylıklar sağlar. Markalaşma sürecinde adını daha fazla kişiye duyurmak isteyen her firma, mutlaka belli eğitimleri almalıdır.

En önemlisi de üretimden satışa ve satış sonrası süreçlere hakim olmak için alınacak olan eğitimlerdir. Hazır giyim iş süreçleri ile ilgili eğitimler, mesleki anlamda donanım kazanmak için alınması gereken en önemli eğitimlerden biridir. Dokuma kumaş gramajı ve maliyeti de yine tekstil sektörü için son derece önemli olan bir başka eğitim konusudur.

Zarar etmemek ve doğru yatırımlar yapabilmek için kumaş gramajının ve maliyetinin doğru hesaplanması gerekir. Bu ve benzeri birçok eğitim, alanında uzman, sektörü tanıyan eğitmenler aracılığıyla firmanıza özel olarak verilir. Tekstilin hangi kolunda faaliyet gösteriyorsanız o alana yönelik eğitimler alma olanağınız vardır. Örneğin denim sektöründe faaliyet gösteren bir firma iseniz denim üretiminde kalite kontrol süreci ile ilgili geniş kapsamlı bir eğitim alabilirsiniz.

Personelinizin ve firmanızın geleceği için sektörel dinamiklere hakim olarak rakiplerinize karşı hangi stratejileri yürütebileceğinizi iyi bilmeniz önemlidir. Bu amaçla alabileceğiniz bir başka eğitim ise numune ve üretim süreçlerinde takvim yönetimidir. Bütün bu eğitimler size sektöre dair yönetmek zorunda olduğunuz her alan için profesyonel donanım sağlar.

 

Tekstil Sektöründe Psikolojik ve Dijital Süreçleri Yönetmek İçin Alabileceğiniz Eğitimler

Tekstil sektöründe alacağınız eğitimler iki ayrı kola ayrılabilir. Bunlar ilk olarak yapacağınız işe yönelik detayları barındıran teknik eğitimler, ikinci olarak ise iş süreçlerindeki zorluklarla başa çıkmaya yönelik psikolojik eğitimlerdir. Örneğin müşteri ilişkileri yönetimi oldukça zorlu bir süreç olabilir. Ancak zorlu müşterilerle nasıl konuşacağınızı, ses tonunuzun nasıl olması gerektiğini ve genel olarak müşteri ilişkilerini nasıl yönetmeniz gerektiğini öğrenmeniz size bu konuda yardımcı olacaktır.

İş hayatında duygu yönetimi, çatışma yönetimi gibi konular da zorluklarla mücadele etmede yardımcıdır. Profesyonel davranmak, iş yerinde sinirlerinizi bozan kişilere karşı serinkanlı olabilmek gerekir. Ne olursa olsun motivasyonunuzun bozulmaması için duygusal dengenizi korumanız önemlidir. Bu amaçla alacağınız eğitimler, iş hayatında stresle ve kötü şartlarla başa çıkmayı öğrenmenize yarar. Bir başka önemli konu ise tekstil sektöründeki dijital stratejilerdir.

 

Bu hem işinizin fiziki boyutunu hem de sanal boyutunu ilgilendiren bir konudur. Özellikle e-ticaret sektöründe var olmak isteyen tekstil firmaları için sosyal medya reklamcılığı alanı son derece popüler bir kategoridir. En çok kullanılan iki sosyal medya aracı ise Facebook ve Instagram’dır. Bunlar üzerinden çıkılan reklamlar istenen hedef kitleye anında iletilebilmektedir. Bu dijital platformlar dışında daha birçok dijital platforma yönelik ve psikolojik süreçlerin yönetimi ile ilgili eğitimler tekstil sektörüne yönelik olarak verilebilmektedir.

İHKİB EĞİTİM VAKFI Diğer Yazılar